Vad är THCjd? Effekter, Fördelar – THC-JD Lagligt i Sverige?

Vad är THCjd

Delta-9 THC, Delta-8 THC, HHC, HHCO, THCP, och så vidare, listan över nya cannabinoider är nästan oändlig.

Medan det finns ungefär 113 cannabinoider som naturligt förekommer i cannabis- och hampaväxter, finns det också föreningar som kan skapas syntetiskt.

Många konsumenter blir dock avskräckta av en produkt när de inser att den är syntetisk. Även om syntetiska cannabinoider inte är något att frukta, eftersom de fortfarande är fördelaktiga cannabinoider, skulle vi vilja introducera er till en nykomling som naturligt förekommer inom cannabis- och hampaväxter.

THCjd är en potent, sällsynt och naturligt förekommande cannabinoid som säkert kommer att vinna över hjärtan hos utforskande konsumenter i jakt på sitt nya favoritrus.

Vad är THCjd?

Som nämnts är THCjd en cannabinoid som naturligt produceras i hampa- och cannabisväxter. Det var dock inte förrän nyligen som vår industri gav oss teknologin att upptäcka sällsynta cannabinoider som THCjd.

Vi kommer att gå in på effekterna senare, men det är värt att notera att THCjd är avsevärt starkare än den traditionella, primära psykoaktiva cannabinoiden Varför? Svaret kräver en kort vetenskaplig genomgång. På molekylär nivå har Delta-9 THC, även känt som tetrahydrocannabinol, en 5-kolatomslång sidokedja. Det kanske inte betyder något förrän du inser att THCjd, även känd som tetrahydrocannabioctyl, har en 8-kolatomslång sidokedja.

Dessa stora skillnader är kärnan till varför THCjd producerar så unika och kraftfulla effekter, vilket du kan lära dig mer om nedan.

Produkter som innehåller tetrahydrocannabiphorol (THCP) och tetrahydrocannabioctyl (THCjd), som har en sjukolskedja respektive åttakolskedja, är mer berusande än delta-9-THC.

THCjd effekter

Vi erfarna användare med hög tolerans kommer definitivt att uppskatta det euforiska ruset av THCjd.

Baserat på anekdotiska rapporter inkluderar de vanligaste effekterna av THCjd följande:

 • Eufori
 • Glädje
 • Avslappning
 • Mental/fysisk lättnad

Även om THCjd fortfarande är relativt nytt i branschen, hyllar konsumenter som har köpt en produkt det unika ruset det erbjuder jämfört med andra populära cannabinoider.

Det producerar djupa känslor av lycka och avslappning, och sveper kroppen med lättnad. Många användare som har prövat det jämför det med upplevelsen av andra cannabinoider som THC-P, som är ungefär 25 gånger starkare än traditionell Delta-9 THC. Fördelen med Engågs Vape, klicka här.

THCjd ger ett långvarigt rus som varar från 1 till 4 timmar, beroende på hur mycket du använder och din tolerans. Oavsett, är THCjd en fröjd för erfarna användare som behöver något kraftfullare.

Fördelar med THCjd

Eftersom THCjd sägs vara starkare än Delta-9 THC, kan det göra underverk för användarens fysiska och mentala välmående.

När det gäller den fysiska sidan kommer medicinska patienter som hanterar kronisk smärta och inflammation att värdera de djupt avslappnande effekterna av THCjd. Det lugnar kroppen med kraftfulla känslor av lättnad och avslappning. Det är också ett utmärkt verktyg för sömnlöshet.

Eftersom THC-jd är starkare än Delta-9 THC, är det också ett utmärkt val för individer som kämpar med mentala sjukdomar som depression, PTSD och andra humörsjukdomar. THCjd kan dramatiskt lugna sinnet, men om det tas i höga doser kan det orsaka viss ångest och paranoia hos dem med lägre tolerans.

Hur kraftfull är Delta-9 THCJD?

Hemligheten ligger i de åtta kolatomer som är fästa vid dess struktur. Observera att ju längre kolkedjan är, desto högre är dess möjliga interaktion med CB1-receptorer. Detta beror på att de kan brytas ner till flera THC-enheter för att interagera mer effektivt med receptorerna.

Den berusande (psykotropa) naturen hos cannabis och cannabinoider beror på interaktionen mellan THC, dess systerföreningar (homologer och analoger) och CB1-receptorn. CB1-receptorerna finns i centrala nervsystemet, vilket förklarar varför de kan göra användare berusade. Detta innebär att ju högre THC-koncentration i receptorerna, desto mer sannolikt är det att du blir hög.

THC-derivat med högre antal kolatomer bryts ner till mindre enheter som kan interagera sömlöst med receptorerna. Forskare har framgångsrikt identifierat THC-derivat som innehåller 1 till 8 kolatomer. Dessa föreningar liknar anandamid, en endokannabinoid som håller kroppen och hjärnan i ett tillstånd av balans eller homeostas.

Forskning visar att THCp (en cannabinoid med en sju-kolatomskedja) troligtvis är 25 gånger mer aktiv än THC.

Cannabisforskare 👨‍🔬

Minst tre kolatomer är nödvändiga för att binda till CB1-receptorer. Den högsta aktiviteten registrerades i THC med åtta kolatomer (THCJD), vilket stödjer dess föreslagna högre aktivitet än delta-9 THC. Aktiviteten minskade dock med nio kolatomer och däröver. En grupp forskare observerade detta 2014.

Även om THC-JD har det högsta antalet kolatomer i sin struktur, kanske det inte är den mest psykoaktiva växtbaserade cannabinoiden, eftersom forskning visar att THCp (en cannabinoid med en sju-kolatomskedja) troligen är 25 gånger mer aktiv än THC.

Du kanske även är intresserad av: Vad är THCH och Vad är THC-H Effekter, Blir Du Hög?

Vad är THCJD bra för?

Som en av de mest berusande cannabinoiderna kan THC-JD erbjuda alla fördelar med THC vid en lägre dosering. Dessa effekter kan inkludera följande;

 • Öka aptiten
 • Minska illamående
 • Smärtlindring
 • Framkalla sömn
 • Antiinflammatoriska egenskaper
 • Skydda neuroner
 • Avslappning
 • Skapa starka mentala och kroppsliga upplevelser

Vilka potentiella biverkningar har THCjd?

Självklart finns det biverkningar. Du kan inte förvänta dig att ha en cannabinoid som är mer aktiv än THC utan att uppleva några biverkningar. Om du är intresserad av att prova några THCjd-produkter, då bör du vara beredd på följande upplevelse (särskilt om du har problem med dosering):

Uttalade hallucinationer vid höga doser. Stark mental upplevelse som kan vara upp till 5 timmar Muntorrhet Huvudvärk Illamående Visuella förvrängningar Paranoia Ökad hjärtfrekvens Förändrad tidsuppfattning

Naturligtvis finns det biverkningar. Du kan inte förvänta dig att ha en cannabinoid som är mer aktiv än THC utan att uppleva några biverkningar. Om du är intresserad av att prova några THCJD-produkter, då bör du vara beredd på följande upplevelse (särskilt om du har problem med dosering):

 • Uttalade hallucinationer vid höga doser.
 • Stark mental upplevelse som kan vara upp till 5 timmar
 • Muntorrhet
 • Huvudvärk
 • Illamående
 • Visuella förvrängningar
 • Paranoia
 • Ökad hjärtfrekvens
 • Förändrat tidsuppfattning

Blir du hög av THCjd?

THC-jd gör dig hög 🚀 och ger verkligen en kick. Det är en potent THC-isomer som kan fästa vid och aktivera dina CB1 (cannabinoid 1) receptorer.

Den har en starkare affinitet vid CB1-receptorområden än THC eftersom den har en alkyl sidokedja med åtta kolatomer jämfört med THCs fem.

Studier hävdar att en alkylkedja med 3-6 kolatomer är tillräcklig för högaffinitetskoppling. Teoretiskt skulle ruset vara större om detta nummer är högt.

Kan THCjd visas på drogtest?
Kan THCjd visas på drogtest?

Kan THCjd visas på drogtest?

Eftersom THC-jd är mer potenta än THC kommer det definitivt att orsaka att man misslyckas med drogtestet. Så avstå från att använda denna cannabinoid om du måste ta drogtestet.

Där kan du heller inte avgifta THCjd från din kropp. Inte heller de falska cannabis avgiftningsprodukter som annonseras på internet kan ta bort THC eller några av analogerna från din kropp.

Ditt fettväv, en oförstörbar vägg av fettceller, fungerar som en säker tillflyktsort för THC och dess analoger. Du kan bara rena din kropp från THCjd om du rensar dina fettceller, vilket är omöjligt.

Den bästa praktiska strategin för att ”avgifta” THCjd och andra THC-isomerer från din kropp före ett drogtest är att ge dig själv gott om tid, ha tålamod och avstå från att använda några cannabisprodukter.

Är THCjd lagligt i Sverige?

THCjd i Sverige

THCjd-produkter är helt lagligt i Sverige.

Europa

THCjd är inte en isomer av THC, det är tekniskt sett inte heller THC. Det är troligtvis lagligt om det härstammar från naturliga växter istället för laboratorieframställning.

Var man kan köpa THCjd produkter?

Vi har ett brett utbud av THCjd och THCH produkter, inklusive THCjd Vape, THCH Vape, THCH Godis och mycket mer. Du kan enkelt köpa dem online eller besöka vår vape butik i Stockholm. Oavsett vad du väljer, kan du vara säker på att vi har högkvalitativa THCjd-produkter för dig. Vår personal finns alltid tillgänglig för att hjälpa dig och svara på frågor. Så varför vänta?

THC-JD är en ny laglig kategori som är hampaderiverad, tillverkad i Sverige och 100% naturlig. THC-JD är mycket starkare än andra THC-kannabinoider och ska inte förväxlas med Delta 9 THC.

THCH och THCJD i Sverige: Allt du behöver veta 2024

Cannabisvärlden fortsätter att expandera! Har du fått upp ögonen för THCH och THCJD och vill [...]

Är San Pedro kaktus laglig i Sverige och Europa?

San Pedro kaktusen är känd för sina psykedeliska egenskaper och har lockat intresse från såväl [...]

E-Cigg Butik i Stockholm: Tips för att hitta den perfekta modellen

E-cigaretter, även kända som elektroniska cigaretter, har blivit alltmer populära i Stockholm under de senaste [...]

THCA: Vad är det och hur skiljer det sig från THC?

Det finns över hundra cannabinoider i marijuanaväxten, och de har alla sin unika ursprungshistoria. THC:s [...]

Vad är THCV? Allt vi vet om så kallad ”Dietgräs”

Kallad ”dietgräs” och ”gräserall” för dess påstådda aptitdämpande och energihöjande egenskaper, är delta 9 tetrahydrocannabivarin [...]

Vad är THCB? Är THCB lagligt i Sverige? Fördelar & Risker

Forskare upptäcker ofta nya föreningar som härstammar från cannabis, vilket gör det svårt för användare [...]

THC-jd gör dig hög – Allt du behöver veta om THCJD?

Jag trodde jag hade sett allt. 🫣 Med Delta 8, THCP och THC-O. Men nej. [...]

THCH vs THCP: Jämförelse av Effekter, Skillnader och Risker

Vill du förstå skillnaderna mellan THCH och THCP? Läs vår detaljerade jämförelse av effekterna, skillnaderna [...]

THCh vs THCjd: Fördelar, Risker och Biverkningar

THCh och THCjd är två av de senaste cannabinoiderna som är kända för sin potens [...]

En tanke om “Vad är THCjd? Effekter, Fördelar – THC-JD Lagligt i Sverige?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *