Vad är 10-OH-HHC? Upplev dess unika cannabinoid-effekter

Vad är 10-OH-HHC?

10-OH-HHC är den hydroxiderivat av hexahydrocannabinol (HHC). Vi har redan introducerat HHC i flera tidigare artiklar. Det är en cannabinoid som upptäcktes 1944 av Roger Adams när han omvandlade THC till HHC genom processen av hydrogenering. Denna cannabinoid finns i små mängder i cannabisväxten, men produceras numera (semi) syntetiskt genom att hydrogenera CBD, terpener eller använda artificiell magsaft.

10-OH-HHC produceras genom oxidation av HHC med hjälp av ett enzym som huvudsakligen finns i levern – cytochrome P450. Och vad innebär denna process? Tio -OH hydroxylgrupper, vilka är syreatomer bundna till väteatomer, läggs till HHC.

10-OH-HHC har låg biotillgänglighet och en kort halveringstid i kroppen. Denna cannabinoid kan ytterligare metaboliseras och omvandlas till den inaktiva 10-karboxy-HHC.

Vad är effekterna av 10-OH-HHC?

Forskningen på 10-OH-HHC är i sin linda, så vi har väldigt lite information, och en del av den är baserad enbart på antaganden eller erfarenheter med analoger derivat.

Det verkar som att 10-OH-HHC kan efterlikna några av effekterna av THC och andra cannabinoider – denna förmåga refereras till som cannabimimetisk aktivitet. Det finns viskningar i cannabisvärlden om att det är en mycket potent cannabinoid, och därför skulle även en stark affinitet för CB1- och CB2-cannabinoidreceptorerna i endocannabinoidsystemet förväntas.

Dock vet vi inte mycket om hur 10-OH-HHC interagerar med receptorerna och med vilken specifik intensitet. Effekterna kommer också att bero (förutom på individens specifika disposition) på administreringssättet, eftersom mer av denna cannabinoid kan omvandlas till inaktivt 10-karboxy-HHC genom oral administrering än genom vaporisering eller sublingual administrering.

Effekter på Sinnet och Kroppen

Stämningshöjning: En av de första effekterna användare rapporterar är en uttalad stämningshöjning, vilket framkallar en känsla av eufori och tillfredsställelse.

Djup Avslappning: Till skillnad från den skarpa ’rusningen’ som vissa andra cannabinoider kan framkalla, främjar 10 OH HHC en djup känsla av avslappning.

Kreativitetsvåg: Vissa användare har rapporterat förbättrad kreativitet och finner det lättare att engagera sig i konstnärliga aktiviteter eller brainstorming.

Fysisk Komfort: Den rökbart formen erbjuder också snabb smärtlindring, vilket gör den lämplig för dem som söker snabb lindring från fysiska obehag.

Hungerökningar: Som med många cannabinoider, förvänta dig en plötslig ökning i aptit.

Framkallad Sömn: Många användare har rapporterat en mjuk övergång till sömn efter att effekterna avtagit, vilket gör det till ett potentiellt hjälpmedel för personer med sömnlöshet.

Är 10-OH-HHC säkert?

Så lockande effekterna än låter, är det avgörande att närma sig rökbar 10 OH HHC (eller något nytt ämne) med försiktighet. Börja alltid med en liten mängd och övervaka dina reaktioner innan du ökar dosen. Se även till att du befinner dig i en bekväm och bekant miljö, särskilt om det är första gången.

Syreförbundna former av HHC

Forskare försöker fortfarande isolera ”syreförbundna former” av cannabinoiderna CBD, THC, HHC och andra från högpotenta sorter av Cannabis sativa. Således finns det, förutom HHC, även HHC-O och HHC-P, ett antal andra liknande derivat som 7-OH-HHC, 9α-OH-HHC, osv.

Vi måste fortfarande vänta på forskning och vetenskapliga studier för att klargöra egenskaper och effekter av 10-OH-HHC och andra syreförbundna former av HHC.

Sluttankar om 10-OH-HHC

Cannabinoidvärlden fortsätter att utvecklas och erbjuder unika upplevelser för användare över hela världen. Den rökbara 10 OH HHC är ett bevis på detta ständigt föränderliga område och lovar användarna en blandning av avkoppling, kreativitet och komfort. Precis som med alla nya företag är det viktigt att vara försiktig, informerad och öppensinnad. Dyk in i världen av 10 OH HHC med Sumpans Godis och låt resan börja.

Vad är THCB? Är THCB lagligt i Sverige? Fördelar & Risker

Forskare upptäcker ofta nya föreningar som härstammar från cannabis, vilket gör det svårt för användare [...]

THC-jd gör dig hög – Allt du behöver veta om THCJD?

Jag trodde jag hade sett allt. 🫣 Med Delta 8, THCP och THC-O. Men nej. [...]

THCh vs THCP: Jämförelse av Effekter, Skillnader och Risker

Vill du förstå skillnaderna mellan THCh och THCP? Läs vår detaljerade jämförelse av effekterna, skillnaderna [...]

THCh vs THCjd: Fördelar, Risker och Biverkningar

THCh och THCjd är två av de senaste cannabinoiderna som är kända för sin potens [...]

Vad är 10-OH-HHC? Upplev dess unika cannabinoid-effekter

10-OH-HHC är den hydroxiderivat av hexahydrocannabinol (HHC). Vi har redan introducerat HHC i flera tidigare [...]

1 Comment

Vad är THCjd? Effekter, Fördelar – THC-JD Lagligt i Sverige?

Delta-9 THC, Delta-8 THC, HHC, HHCO, THCP, och så vidare, listan över nya cannabinoider är [...]

Vad är THCH och Vad är THC-H Effekter, Blir Du Hög?

THCH är så kraftfull att det anses vara cirka 25 gånger mer potent än delta-9 [...]

THCP och HHC-O förbjuds från 16 Jan!

Regeringen har nyligen tagit beslut om narkotikaklassning och förbud mot flera nya substanser, vilket offentliggjordes [...]

THCP Effekt, bieffekt, möjliga faror och potential

Med THCP (Tetrahydrocannabiphorol) – även skrivet som THC-P – blir den värld av cannabinoider vi [...]

En tanke om “Vad är 10-OH-HHC? Upplev dess unika cannabinoid-effekter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *