THCH vs THCP: Jämförelse av Effekter, Skillnader och Risker

thch vs thcp sverige

Vill du förstå skillnaderna mellan THCH och THCP? Läs vår detaljerade jämförelse av effekterna, skillnaderna och riskerna med dessa cannabinoider. Utforska deras påverkan på kroppen och upptäck vilka potentiella risker de kan ha. Få en djupare förståelse för hur dessa föreningar fungerar och vilka faktorer du bör överväga innan användning. Ta reda på allt du behöver veta om THC-H och THC-P här.🤓

Om du vill ha ett rus som sägs vara exponentiellt starkare än Delta 9-THC, då bör du uppgradera till antingen THCH, som är ~10x potensen av vanlig THC, eller den mycket potenta THCP, som är 33x starkare!

Denna artikel kommer att täcka hur dessa olika THC-homologer interagerar med längre kolatomskedjor och redogöra för processen hur både dessa fytocannabinoider säkert får dig ”hög”.

Detta gäller särskilt för THCP, som är den mest nyligen upptäckta och mest potenta fytocannabinoiden hittills. Läs vidare för att upptäcka effekterna och riskerna med att använda dessa två THC-alternativ.

Både THCh och THCP är THC-homologer

THCh och THCP är båda homologer av THC. Detta innebär att de har liknande genetisk och kemisk uppbyggnad som Delta 9-THC.

Därför agerar de liknande när det gäller bindningen av THCP eller THCh till endocannabinoidreceptorerna CB1 och CB2 som finns utspridda i hela vårt centrala nervsystem (CNS), immunsystem och resten av våra kroppar.

CB1 finns i neocortex, hippocampus, amygdala, basala ganglier, striatum, cerebellum och hypotalamus.

Dessa delar av hjärnan är ansvariga för funktioner som inlärning, minne, beslutsfattande, sensoriska och motoriska reaktioner, känslor, hunger och andra processer. 

CB2 finns i hela det perifera nervsystemet och är vanligt förekommande i cirkulerande immunceller, mjälten, osteocyter, osteoklaster och andra immunsvarsceller. CB2 tros också spela en betydande roll i modulering av inflammation.

Både THCh och THCP binder till dessa två receptorer. Och det finns flera semi-syntetiska versioner av varje också. Vissa härstammar från CBD, Delta 8-THC eller Delta 9-THC. Till exempel finns det Delta 8-THCh, Delta 9-THCh, Delta 8-THCP och Delta 9-THCP.

Även om det gäller potensen, av dessa två homologer, förväntas varje derivat av Delta 9-THC ha en mer betydande psykoaktiv effekt på människokroppen.

Även om detta inte har undersökts och bevisats explicit, finns det spekulationer från forskare och anekdotiska kommentarer från cannabinoidkännare.

All forskning som finns tillgänglig om denna potentiella skillnad i potens handlar om Delta 9-THC, inte Delta 8-THC. Tills vetenskapen hinner ikapp cannabinoidmarknaden kan vi inte säga något med säkerhet om potenserna hos de olika homologerna av Delta 9-THC.

Även om vi har viss jämförelsedata om THCP och THCh, finns det för närvarande ingen klinisk data för varken THCh eller THCP.

THCP upptäcktes 2019 av italienska forskare och visade sig ha en sjukaratomers alkylkedja. Det är den första naturliga cannabinoiden som upptäckts ha en sjukaratomers kedja.

THCH produkter

599 kr799 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
199 kr399 kr   inkl. moms
199 kr399 kr   inkl. moms - 199 kr399 kr   inkl. moms
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
299 kr649 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Ny
269 kr599 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
79 kr229 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
449 kr549 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
549 kr649 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan

THCH vs THCP

För att vara ärlig, vet vi väldigt lite om THCh. Det mesta av den data vi har samlat in är anekdotiska bevis från konsumenter som har provat produkter på marknaden som innehåller THCh.

Skillnaden mellan THCh och THCP från den vetenskapliga sidan är längden på kolatomskedjan.

Som en homolog av THC har THCh en hexyl (sexkolatoms) alkyl-sidokedja, till skillnad från den pentylalkyl-sidokedjan som vanlig Delta 9-THC har.

Å andra sidan har THCP en heptyl (sjukolig) alkyl sidokedja och kallas vetenskapligt för (-)-trans-Δ9-tetrahydrocannabiphorol (Δ9-THCP).

Denna ökning av kolkedjans längd verkar kraftigt öka potensen hos THC-P jämfört med Delta 9-THC. Faktum är att det konstaterades att affiniteten för THCP att binda till CB1-receptorn var över 25 gånger så stor som hos homologen Delta 9-THC.

I en studie från 2018 fann man att den pentyl sidokedjan leder till förändringar i affinitet, selektivitet och farmakologi hos ligander som binder till cannabinoidreceptorerna.

Studien fann också att kortare alkylgrupper minskade föreningens potens eftersom den inte interagerade med CB1-receptorn lika starkt som en pentylkedja gör.

THC (Tetrahydrocannabinol) har inte bara smärtstillande egenskaper, utan producerar också de psykotropa bieffekter som många cannabisanvändare söker.

Samma studie fann också att en ökning av antalet kolatomer leder till ökad potens och affinitet för bindning till cannabinoidreceptorer.

Därför förväntas THCP vara mer potent än THCh eftersom det har en längre kolkedja. Det har också visat sig ha en hög affinitet för CB1-receptorn som en agonist. För att inte nämna att längden på alkylsidokedjan visade sig vara avgörande för CB1-receptorernas aktivitet. 

Denna sjukoliga alkylkedja är anledningen till att Delta 9-THCP anses vara den mest potenta cannabinoiden som hittills upptäckts när det gäller psykotrop potens. Med Delta 9-THCh och dess hexylsidokedja som en trolig nära tvåa.

thch thcp bieffekter
THCH vs THCP: Effekter & Bieffekter

THCh vs THCP: Effekter

Problemet är att THCh är så nytt och oftast finns i kombination med andra cannabinoider när det gäller produkter på marknaden.

På grund av detta kan vi inte vara helt säkra på dess personliga effekter. Dessutom innehåller de nuvarande produkterna med THCh vanligtvis fyra till fem olika cannabinoider i olika proportioner.

Därför är det bättre att säga att dessa THCh-produkter är mer eller mindre THCh-berikade snarare än dominerande, och de flesta av dessa THCh produkter innehåller Delta 8 som den dominerande cannabinoiden.

Å andra sidan finns THCP tillgängligt både i isolatform och med andra cannabinoidföreningar. Men kom ihåg att du inte behöver mycket av det för att bli berusad.

THCP har studerats på möss, och det har visats hur potent föreningen faktiskt är. THCP sägs producera nästan psykedeliska effekter. Därför är det bäst att börja med små doser av THCP

THCh vs THCP: Risker och Bieffekter

Bieffekterna av THCh och THCP är fortfarande relativt okända. Vi kan spekulera att de har liknande risker och bieffekter som THC tills ytterligare forskning görs.

Bieffekterna av THC kan inkludera:

  • Ökad hjärtfrekvens
  • Koordinationsproblem
  • Torrmun
  • Röda ögon
  • Långsammare reaktionstid
  • Minnesförlust
  • Ångest

En anmärkningsvärd skillnad mellan THCP och THCh är att potensen hos dessa föreningar gör överdosering till en mer sannolik möjlighet jämfört med Delta 9-THC. Detta problem beror på dessa alkylsidokedjor som visade en ökning i styrka.

Om personen som konsumerar THCh eller THCP inte är medveten om hur starka de är, är det möjligt att överdosera, eller med andra ord, ”gröna ut.”

Om du tar för mycket av någon av dessa föreningar kan du känna illamående, yrsel, ångest och paranoia, sluddrigt tal, trötthet, torr mun, ökad hjärtfrekvens och kroppstemperaturförändringar som att känna sig kall eller svettas.

Men det finns sätt att förebygga och ta hand om detta fall där du blir för hög och gröna ut.

Observera att ingen faktiskt känner till de korta eller långsiktiga biverkningarna av dessa cannabinoider eller produkter som annonserar att de innehåller dem.

Semi-syntetiska produkter kan innehålla andra biprodukter, rester, lösningsmedel och okända föroreningar om de inte är reglerade, vilket kan ha oförutsedda hälsoeffekter av sig själva.

Avslutningsvis om THCh vs THCP

Av THCh och THCP är THC-P, baserat på längden på deras alkylsidokedjor, den mer potenta, nästan psykedeliska föreningen.

Så om du har en hög tolerans och har svårt att uppnå de effekter du vill ha, kan du prova.

Och även om det producerar en mindre hög än THCP, är THCh bra för människor som vill bli högre än rakt THC men är rädda för att ta för mycket THCP. Båda är starkare än din typiska Delta 8-THC eller Delta 9 THC. Men kan också härledas från var och en.

Teoretiskt sett innebär detta att Delta 9-THCP är den starkaste naturliga fytocannabinoiden vi har upptäckt. Detta kommer att skapa vågor i branschen.

Kom ihåg att du bara bör köpa från ansedda leverantörer som har Certifikat för Analys (COA). Detta för att säkerställa att det du får inte har kvarvarande lösningsmedel på grund av cannabinoidkonverteringsprocessen från att omvandla Delta 8-THC till THCP eller THCh.

Njut av dessa relativt nya cannabinoider och kom ihåg att alltid konsumera ansvarsfullt och göra din due diligence när det gäller att avgöra lagligheten i din stat eller land.

Muscimol – Effekter och dosering av det aktiva ämnet i Röd flugsvamp

Muscimol är en aktiv substans i den röda flugsvamp som växer vilt runt om i [...]

Sativa vs. Indica vs. Hybrid: Den ultimata jämförelseguiden

Denna text är skriven som ren information kring Sativa, Indica & Hybridstammar och skall inte [...]

Amanita muscaria (Röd flugsvamp / Fly agaric) i Sverige

Amanita muscaria, för svenskar mer känd som röd flugsvamp, är en hallucinogen svamp som växer [...]

THCH och THCJD i Sverige: Allt du behöver veta 2024

Cannabisvärlden fortsätter att expandera! Har du fått upp ögonen för THCH och THCJD och vill [...]

Är San Pedro kaktus laglig i Sverige och Europa?

San Pedro kaktusen är känd för sina psykedeliska egenskaper och har lockat intresse från såväl [...]

E-Cigg Butik i Stockholm: Tips för att hitta den perfekta modellen

E-cigaretter, även kända som elektroniska cigaretter, har blivit alltmer populära i Stockholm under de senaste [...]

THCA: Vad är det och hur skiljer det sig från THC?

Det finns över hundra cannabinoider i marijuanaväxten, och de har alla sin unika ursprungshistoria. THC:s [...]

Vad är THCV? Allt vi vet om så kallad ”Dietgräs”

Kallad ”dietgräs” och ”gräserall” för dess påstådda aptitdämpande och energihöjande egenskaper, är delta 9 tetrahydrocannabivarin [...]

Vad är THCB? Är THCB lagligt i Sverige? Fördelar & Risker

Forskare upptäcker ofta nya föreningar som härstammar från cannabis, vilket gör det svårt för användare [...]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *