THCh vs THCjd: Fördelar, Risker och Biverkningar

THCh vs THCjd Sverige

THCh och THCjd är två av de senaste cannabinoiderna som är kända för sin potens som överträffar vanlig THC. Och ja. Båda är hampaderiverade och lagliga enligt 2018 års gårdsräkning. Fortsätt läsa för vår jämförelse av THCh och THCjd.

THCh är naturligt

THCh upptäcktes av samma italienska forskare som också av en slump kom över och isolerade tetrahydrocannabiphorol (THCP).

THCh är en naturlig fytocannabinoid som finns i hampaplantan, liknande hur THC och CBG finns i cannabis. Men, THCh finns i så små mängder att det behöver skapas syntetiskt för att skapa THCh-produkter i massor. Och ja. THCh har psykoaktiva och psykotropa egenskaper. Det innebär att det ger ett rus. Det sägs vara upp till tio gånger starkare än typiskt THC. Men THCh är fortfarande mindre potent än THCP, som uppskattas vara 33 gånger mer potent än Delta 9 THC. Dessa uppskattningar och effekter är ännu inte bekräftade genom människostudier.

THCjd Cannabinoid

Liksom THCh är THCjd ny på den alternativa cannabinoidmarknaden. Det är en av de senaste fytocannabinoiderna som hittats, och vi vet inte ens vem som upptäckte den! Som THCh och Delta 8 är det en homolog av THC. Det innebär att de delar samma funktionella grupp och har liknande kemiska egenskaper. THCjd finns också i spårmängder i hampaplantan, precis som THCh. Så alla produkter som innehåller THCjd görs genom cannabinoidomvandling. Men eftersom THCjd är så ny vet vi inget konkret om den eller dess effekter utöver anekdotiska rapporter. Det finns för närvarande inga publicerade eller granskade studier om den ännu. Med tiden borde vi ha forskning, men just nu går vi på vad konsumenter av THCjd har att säga om den.

THCh vs THCjd

Vi vet väldigt lite om dessa föreningar för tillfället, och det mesta av informationen kommer från konsumenter som har provat produkter på marknaden som innehåller dessa föreningar.

Båda är THC-homologer

Ur vetenskaplig synvinkel är både THCh och THCjd homologer av Delta 9 THC.

Som sådana är de mycket lika i molekylär struktur och beter sig liknande när de konsumeras. De interagerar förmodligen med CB1- och CB2-receptorer som andra cannabinoider.

THCh är också känt som Tetrahydrocannabinol-C6 eller THC-C6. C6 står för den sexkolatomslånga gruppen som är fäst vid dess alkylsido-kedja.

THC har endast en femkolatomslång fästning på sin alkylsido-kedja. Vissa teoretiserar att det är på grund av den längre sidokedjan i THCh som gör denna specifika cannabinoid mer potent.

Ja, THCh är mer potent än THC.

Å andra sidan, liksom THCh, har THCjd en längre kolatomskedja på sin alkylsidokedja. Men där THCh har en hexyl (sex kolatomer) kolkedja, har THCjd en octyl (åtta kolatomer) kolkedja!

Du vet vad det betyder.

Om THCh har sex kolatomer och tros ha ökad potens på grund av den extra kolatomen på kedjan, tänk dig en fytocannabinoid som THCjd som har åtta!

Eftersom cannabinoider i allmänhet binder till CB1- och CB2-receptorer i våra kroppar genom dessa sidokedjor, tror man att längden på kolkedjan verkar öka receptorbindningen och därmed cannabinoidens psykoaktiva potens avsevärt.

THCh vs THCjd-produkter
THCh vs THCjd-produkter

THCjd verkar vara cirka arton till nitton gånger högre än Delta 9 THC om man baserar det på storleken på kolkedjan eftersom den ligger någonstans mellan THCh och THCP.

I en forskningspublikation, postulerades teorin att antalet kolatomer (vare sig de är hexyl, heptyl eller octyl) leder till en ökning i affinitet med CB1- och CB2-receptorer som finns i hela vår kropp.

Forskare tror att en ökning i kedjelängd leder till ökad bindning med cannabinoidreceptorerna. Men, resultat är ännu inte dragna specifikt på nya cannabinoider som THCh, THCP och THCjd.

THCh vs THCjd-produkter

Dessa föreningar är så nya, och tillverkarna av dessa produkter blandar in andra cannabinoider, så vi kan inte vara 100% säkra på deras individuella effekter.

Till exempel blandar de regelbundet in Delta 8 med THCh vape. Så vi vet inte riktigt om det är Delta 8 som är ansvarig för hur folk känner sig eller om det är THCh (eller till och med andra föreningar).

Nuvarande produkter på marknaden som innehåller THCh eller THCjd har vanligtvis fyra eller fem olika cannabinoider i olika förhållanden. För att inte nämna, de lägger också till terpener för att skapa de individuella smakerna och effekterna av ”stammarna”.

Dessa produkter är mer eller mindre THCh, eller THCjd berikade, snarare än dominerande. Och i de flesta av dessa produkter är den dominerande cannabinoiden Delta 8 THC.

På grund av detta är det mer än troligt att du inte får full effekt av THCh eller THCjd i isolering.

THCjd & THCh-testning

När det kommer till tredjepartsteststandarder finns det ett annat stort problem. Det finns inga tredjepartsteststandarder eftersom dessa fytocannabinoider är nya på marknaden.

Eftersom dessa föreningar är så nya finns det inga etablerade standarder, vilket innebär att labb inte har en baslinje för vad som är 100% rent THCh eller THCjd.

Det bästa du kommer att hitta för närvarande är en masspektrometer, vilket är obegripligt för de flesta konsumenter eftersom de inte vet hur man läser en.

I grund och botten är det inte lika exakt eller informativt för en konsument som att titta på ett ordentligt analysintyg skulle vara.

Biverkning av Engågs Vape, klicka här.

Så småningom förväntar vi oss att dessa tredjepartsteststandarder kommer att fastställas i framtiden, men för tillfället är potenstestningen oklar.

Dock, med vissa företag som är kända för att tillhandahålla ljud och noggrant testade alternativa cannabinoider som Delta 8, HHC, or THC-O, skulle dessa företag vara det bästa valet att få en produkt som åtminstone verkligen innehåller THCh eller THCjd.

Sluttankar om THCh vs THCjd

Vi är mycket tidiga i upptäcktsprocessen för att lära oss den fulla potentialen av vad dessa två fytocannabinoider kan göra. Deras exakta kort- och långtidshälsoeffekter är fortfarande till stor del okända.

Det blir intressant att se vad som händer i cannabinoidindustrin från och med nu. Håll dig uppdaterad för mer information när den blir tillgänglig.

Och om du vill prova THCh eller THCjd, konsumera det på egen risk och gör alltid din due diligence i fall konsumtion av dessa produkter är olaglig i din stat. Njut ansvarsfullt.

THCH och THCJD i Sverige: Allt du behöver veta 2024

Cannabisvärlden fortsätter att expandera! Har du fått upp ögonen för THCH och THCJD och vill [...]

Är San Pedro kaktus laglig i Sverige och Europa?

San Pedro kaktusen är känd för sina psykedeliska egenskaper och har lockat intresse från såväl [...]

E-Cigg Butik i Stockholm: Tips för att hitta den perfekta modellen

E-cigaretter, även kända som elektroniska cigaretter, har blivit alltmer populära i Stockholm under de senaste [...]

THCA: Vad är det och hur skiljer det sig från THC?

Det finns över hundra cannabinoider i marijuanaväxten, och de har alla sin unika ursprungshistoria. THC:s [...]

Vad är THCV? Allt vi vet om så kallad ”Dietgräs”

Kallad ”dietgräs” och ”gräserall” för dess påstådda aptitdämpande och energihöjande egenskaper, är delta 9 tetrahydrocannabivarin [...]

Vad är THCB? Är THCB lagligt i Sverige? Fördelar & Risker

Forskare upptäcker ofta nya föreningar som härstammar från cannabis, vilket gör det svårt för användare [...]

THC-jd gör dig hög – Allt du behöver veta om THCJD?

Jag trodde jag hade sett allt. 🫣 Med Delta 8, THCP och THC-O. Men nej. [...]

THCH vs THCP: Jämförelse av Effekter, Skillnader och Risker

Vill du förstå skillnaderna mellan THCH och THCP? Läs vår detaljerade jämförelse av effekterna, skillnaderna [...]

THCh vs THCjd: Fördelar, Risker och Biverkningar

THCh och THCjd är två av de senaste cannabinoiderna som är kända för sin potens [...]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *