HHC-O vs HHC: Vad är Skillnaden?

HHC-O vs HHC Sverige

Vetenskapen bakom att hitta nya komponenter och extrakt som kan förändra upplevelsen av att konsumera cannabis och hampaderiverade produkter är ganska fascinerande, ibland till och med explosiv.

Nej, bokstavligen, om det görs vårdslöst kan det gå fel väldigt snabbt.

Men när proffsen har kommit förbi brandfarorna och nya upptäckter, träder saker som HHC och HHC-O in på marknaden med märken som Hero, som har ett omfattande katalog av alternativ som innehåller dessa ingredienser och som kommer att göra upplevelsen mer angenäm.

Låt oss berätta om det bästa och sämsta med dessa produkter, deras effekter och varför de kan vara nästa i din varukorg.

Vad är HHC-O?

Likheterna i bokstäverna mellan HHC och HHC-O är… ja, för att de i princip är samma. Den sista bokstaven representerar ett acetat som har lagts till det hampaderiverade hexaydrocannabinolen, vilket gör effekterna av denna starkare än sin föregå ngare. Liksom HHC finns det ännu mindre forskning på denna, men det betyder inte att det inte finns tillräckligt för att försäkra att den är säker för konsumtion. Nyckeln är att titta på specifika märken, så att du kan känna till vilken typ av tester och andra säkerhetskrav de har för att garantera högkvalitativa produkter.

Företag som Hero har arbetat hårt och länge för att göra sina patroner, tinkturer, gummis och andra produkter som innehåller HHC och HHC-O säkra och absolut värda att testa.

Vad är HHC?

HHC är en ny laglig kategori av cannabinoid som är hampaderiverad, och tack vare antagandet av 2018 års Farm Bill i USA, kan den produceras som ett alternativ till Delta 9.

Kemisten Roger Adams upptäckte den först 1944; han lade till vätemolekyler till Delta 9 THC. Denna process kallas hydrogenation, och även om den verkar enkel nog, varnar vi för att det är en ganska farlig strävan (vilket är varför många märken inte har fördjupat sig i HHC-produktion, bland andra skäl).

Den är varken lika populär eller vanlig som att inkorporera Deltas eller vanliga cannabinoider i vapepatroner, ätbara produkter osv.

Det finns fortfarande mycket okänt om denna hexaydrocannabinol. Men rykten och vissa erfarenheter säger att den ger en liknande euforisk höjd som THC, utan att påverka eller stanna i ditt system lika länge eller lika märkbart, säg, i ett drogtest.

(Vi säger inte att den inte kommer att dyka upp, så ha det i åtanke om du dyker in i produkter med dessa ingredienser om du vet att du kanske behöver ett test snart).

Nyckelskillnader Mellan HHCO och HHC

  • Ursprung

Både kan extraheras från hampa, vilket gör det lagligt att distribuera och konsumera på de flesta platser, såsom i USA, tack vare 2018 års Farm Bill.

  • Effekter

De båda har starka kroppsliga och mentala fördelar, från fysisk avslappning och antiinflammatoriska egenskaper till att ge lugn och hjälpa mot ångest.

  • Potens

HHC-O är definitivt starkare än HHC. Det är till och med känt som ”super HHC”. Denna förening är avsedd att vara ännu starkare än Delta 9, så var medveten om din användning om du inte är så van vid de psykoaktiva effekterna på din person.

HHC-O effekter

HHC-O är en cannabinoid som fortfarande behöver forskas på för att veta vilka effekter den orsakar i organismen.

Även så, har den visat sig vara psykoaktiv. I detta avseende är det lätt att söka en jämförelse med Delta 9 THC för att förstå hur det känns att konsumera den.

Detta är knepigt eftersom HHC-O har ungefär 1,5 gånger styrkan av HHC. Och HHC ligger halvvägs mellan Delta 8 och Delta 9 THC.

Vi skulle kunna säga att HHC-O är lite starkare än Delta 9 THC. Till en början slappnar dina muskler av och ditt sinne är lugnt. Sedan kan det orsaka en intensiv fysisk och mental upplevelse.

Du kan känna dig mer pratsam och lycklig. När effekterna når sin topp blir din kropp sederad, och ditt sinne verkar öppna sig för nya sinnen och idéer.

Ändå kan du förlora fokus och gå djupare in i din egen värld. Du kan vilja ligga på din soffa eller säng när du använder HHC-O.

HHC-O fördelar

Upplevelsen du får av att använda HHC-O beror mycket på doseringen och de terpener som kommer med den.

Den kombinerade verkan av terpener och cannabinoider förbättrar fördelarna med produkten du väljer. Ändå finns det allmänna fördelar från vilka du kan få en god uppfattning om vad den kan erbjuda dig.

HHC-O slappnar av din kropp och ditt sinne, minskar smärta och stress samtidigt. Ångest och milda värk försvinner, vilket låter dig känna dig mer i kontroll över din kropp och känslor.

Det om du använder en låg dos.

Men, om du söker en mer intensiv upplevelse, går din kropp in i ett djupt avslappnat tillstånd som kommer att göra att du somnar. Sömnen är vilsam, och du vaknar upp som ny.

Är HHC-O säkert?

Det korta svaret är att ingen vet.

Forskningen om säkerheten för HHC eller HHC-O är nästan obefintlig. Ändå har användare inga rapporter som säger att de har lidit skadliga effekter av att använda någon av dem.

Du kan dra slutsatsen att det inte finns några betydande skadliga effekter av att använda cannabinoiden. Och, de effekter användare rapporterar från att använda den säger att den har potentiella medicinska och rekreationella fördelar.

Är HHC och HHC-O lagligt i Sverige?

Är HHC-O lagligt i Sverige?

THC-P och HHC-O är olagligt i Sverige idag. De är förbjudna från och med den 16 januari 2024.

Är HHC lagligt i Sverige?

HHC är inte lagligt i Sverige. Från och med den 11 juli 2023 är det olagligt att använda HHC inom vape, godis, buds, carts och hasch i Sverige. Alla former av HHC är nu förbjudna och säljs inte längre överhuvudtaget.

Hur Fungerar Drogtester?

Drogtester begärs ofta för specifika jobb, försäkringsanspråk efter en bilolycka, eller för att delta i idrottsligor.

Men hur fungerar de exakt?

De vanligaste drogtesterna involverar urinprover som analyseras för närvaron av vissa substanser som marijuana, kokain, amfetaminer och opiat. Dock kan vissa tester upptäcka andra droger som psykedeliska och receptbelagda mediciner.

Urinprov är den föredragna testmetoden eftersom de är relativt enkla att få och ger ganska exakta resultat. Men det finns andra alternativ för att upptäcka närvaron av droger i kroppen, såsom

hår- eller blodtester – men dessa förfrågningar tenderar att vara sällsynta.

Urin drogtester kan upptäcka närvaron av metaboliter – nedbrytningsprodukter av droger som finns kvar i kroppen efter att effekterna har avtagit.

Specifika metaboliter kan finnas kvar i kroppen i dagar och till och med veckor efter droganvändning, vilket gör det till ett effektivt sätt att screena för nyligen användning av substanser.

Även om urin drogtest är populärt för sin tillgänglighet och höga noggrannhetsgrad, förekommer ibland falska positiva eller negativa resultat på grund av felaktig provsamling eller kontaminering under testningen.

Hur Länge Stannar HHC i Ditt System?

Olika faktorer bidrar till hur länge THC, HHC eller andra cannabinoider stannar i din kropp, inklusive:

  • Frekvens av användning
  • Konsumerad mängd
  • Personlig känslighet
  • Metabolism

Tyvärr finns det inte mycket gedigen forskning som undersöker hur länge HHC-molekylen stannar i ditt system, men om vi ser på delta-9 THC som en referens, kan den upptäckas i blod och urin hos frekventa användare upp till flera månader.

Vi bör anta att HHC, liksom andra cannabinoider, lagras i fettvävnader och kan finnas kvar i ditt system i 4-6 veckor.

För lätta användare rekommenderas det att avstå från HHC och alla andra THC-analoger i minst 3 veckor eller mer innan drogtestning.

HHC och Drogtester: Hur Man Klarar Sitt Drogtest

Det mesta av vad vi vet om HHC och drogtester kommer från en handfull djurstudier och anekdotiska berättelser på forum som Reddit – vissa människor hävdar att HHC inte syns på ett drogtest, medan andra har testat positivt för THC-användning från HHC-vapes eller gummies.

Det enda säkra sättet att klara standard drogtester är att avstå från HHC och andra THC-analoger i minst 3 veckor innan ditt förväntade test. Om du har konsumerat stora mängder av denna cannabinoid, bör du ge dig själv mer tid, eftersom cannabinoider kan ackumuleras i kroppsfett.

HHC-O vs. HHC

Detta är faktiskt ganska enkelt. Eftersom HHC-O är en transformerad version av HHC, delar de många liknande egenskaper. Båda är motståndskraftiga mot ljus- och temperaturförsämring, vilket gör dem till ett bra alternativ för infunderade produkter som ätbara produkter eller tinkturer.

Dock anses HHC-O ha ungefär 1,5 gånger mer affinitet till vårt endocannabinoidsystem. Mer forskning skulle behövas för att bekräfta detta, men även anekdotisk bevisning tyder på att det kan vara något mer potent med starkare kroppsligt avslappnande egenskaper.

Den andra huvudskillnaden är hur HHC-O kan påverka kroppslig avslappning lite mer frekvent än HHC. Medan en högre dos av HHC kan hjälpa mot smärta och inflammation, sederar HHC-O naturligt din kropp och ger potentiell lindring med en mindre dos.

Förutom det är dessa två cannabinoider ganska lika. Och med bristen på forskning om HHC-O finns det inte mycket annat att överväga när det gäller möjliga oönskade effekter. 

Vad är Starkare: HHC-O eller THC-O?

Detta är en knepig fråga. Normalt sett skulle THC-O vara starkare eftersom det är ungefär 3 gånger starkare än delta 9 THC. När man använder delta 9 THC som referens, är HHC som bas för denna cannabinoid ungefär 80 %.

Så några algebraiska problem senare, skulle detta göra HHC-O ungefär 2,4 gånger starkare än THC. Så i de flesta fall kommer THCO att vara starkare, men mycket lite. Kom ihåg, alla reagerar olika på cannabinoider. Beroende på din metabolism, kan du känna att en ger en bättre upplevelse.

Det sagt, HHC-O och HHC har fler vätebindningar än delta 9 THC eller THC-O. Användare har rapporterat att när de konsumerar ätbara eller infunderade produkter, tenderar HHC-baserade produkter att vara längre och hålla sig färska längre.

De flesta former av THC, inklusive delta 8 THC och THC-O, försämras med faktorer som temperatur eller direkt ljus, där HHC-baserade produkter inte gör det. Slutligen innebär detta att det är mer troligt att en HHC- eller HHC-O-produkts potens kanske inte försämras lika mycket i den slutliga produkten, vilket resulterar i starkare rus.

Vilken Är Bäst?

Denna fråga beror främst på två faktorer: vad du vill och vad din kropp kan hantera.

Om du är nybörjare till cannabis och är osäker på hur det känns, kan HHC-O vara överväldigande i alla avseenden.

Men, om du känner till din tolerans och vill gå ett steg längre, kanske för att bara få bättre sömn, då är HHC-O ett bra alternativ.

THCH och THCJD i Sverige: Allt du behöver veta 2024

Cannabisvärlden fortsätter att expandera! Har du fått upp ögonen för THCH och THCJD och vill [...]

Är San Pedro kaktus laglig i Sverige och Europa?

San Pedro kaktusen är känd för sina psykedeliska egenskaper och har lockat intresse från såväl [...]

E-Cigg Butik i Stockholm: Tips för att hitta den perfekta modellen

E-cigaretter, även kända som elektroniska cigaretter, har blivit alltmer populära i Stockholm under de senaste [...]

THCA: Vad är det och hur skiljer det sig från THC?

Det finns över hundra cannabinoider i marijuanaväxten, och de har alla sin unika ursprungshistoria. THC:s [...]

Vad är THCV? Allt vi vet om så kallad ”Dietgräs”

Kallad ”dietgräs” och ”gräserall” för dess påstådda aptitdämpande och energihöjande egenskaper, är delta 9 tetrahydrocannabivarin [...]

Vad är THCB? Är THCB lagligt i Sverige? Fördelar & Risker

Forskare upptäcker ofta nya föreningar som härstammar från cannabis, vilket gör det svårt för användare [...]

THC-jd gör dig hög – Allt du behöver veta om THCJD?

Jag trodde jag hade sett allt. 🫣 Med Delta 8, THCP och THC-O. Men nej. [...]

THCH vs THCP: Jämförelse av Effekter, Skillnader och Risker

Vill du förstå skillnaderna mellan THCH och THCP? Läs vår detaljerade jämförelse av effekterna, skillnaderna [...]

THCh vs THCjd: Fördelar, Risker och Biverkningar

THCh och THCjd är två av de senaste cannabinoiderna som är kända för sin potens [...]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *